Personal2b

Als u slechts een paar tanden of kiezen mist en u geen bezwaar hebt tegen een uitneembare voorziening kunt u kiezen voor een frameprothese of een partiële kunstharsprothese.

Voorbeeld frameEen frameprothese bestaat uit een metalen basisstructuur met metalen haakjes die om de tanden en kiezen sluiten voor meer houvast aan de eigen tanden en kiezen. De tanden en kiezen waar de haakjes omheen liggen worden iets beslepen voor nog meer houvast. Het voordeel van deze prothetische voorziening is dat het gedragen wordt door de tanden en kiezen en niet alleen wordt afgesteund op het tandvlees. Het is meestal een comfortabelere voorziening van een partiële kunstharsprothese. Het is wel een duurdere oplossing dan een partiële kunstharsprothese.

Een partiële kunstharsprothese is een andere mogelijkheid om een aantal tanden en kiezen aan te vullen. Deze voorziening is volledig van kunsthars, soms kunnen er voor extra houvast kleine klammers geplaatst worden. De partiële kunstharsprothese wordt geheel op het tandvlees gedragen en niet afgesteund op de eigen tanden en kiezen.