Personal2b

Als alle tanden en kiezen ontbreken wordt er een volledige prothese, ook wel een kunstgebit genoemd, vervaardigd.

volledige protheseOm een kunstgebit te maken is het noodzakelijk om een afdruk te maken van de kaken. De eerste afdruk wordt gemaakt om een passende lepel te maken voor uw kaken. De tweede afdruk, ook wel de definitieve afdruk wordt gemaakt met behulp van deze passende lepel. De passende lepel wordt eerst nog beter passend gemaakt op uw kaak door met was de randen goed af te vormen. Daarna wordt de afdruk gemaakt van de kaak. Op een volgende afspraak wordt vastgelegd hoe de tanden en kiezen in de mond komen te staan door de beetbepaling.
Daarna zal de prothese in was worden gepast en zijn aanpassingen nog aan te brengen. Pas als u tevreden bent met de vorm en kleur van uw nieuwe tanden zal de prothese afgemaakt worden.
Sommige mensen willen graag de stand van de tanden en kiezen zoals ze dat met hun eigen tanden hadden. Het kan dan helpen door een foto mee te nemen van toen u de eigen tanden en kiezen nog had.

Door het ontbreken van tanden en kiezen zullen de kaken slinken, waardoor het gebit losser in de mond komt te liggen. Het kunstgebit kan dan opgevuld worden met een nieuwe binnenlaag, een rebase. Daarvoor wordt een afdruk gemaakt met het eigen kunstgebit, waarna het kunstgebit naar de tandtechniek gaat en het afdrukmateriaal wordt vervangen door kunsthars. U moet er dan rekening mee houden dat u het kunstgebit soms een dag kwijt kunt zijn. In overleg kunt u het kunstgebit dezelfde dag nog terug hebben. Het is dan ook verstandig om een oud kunstgebit te bewaren, zodat u in ieder geval niet zonder tanden loopt!

Als de kaken ernstig zijn geslonken en het gebit weinig houvast meer heeft kunnen implantaten een uitkomst bieden. U wordt voor deze behandeling verwezen naar een collega tandarts- implantoloog of een kaakchirurg om de implantaten te laten plaatsen. In veel gevallen wordt deze behandeling na aanvraag bij de verzekering vergoed.
Het maken van het nieuwe gebit kan bij ons in de praktijk.