Personal2b

Bij preventieve behandelingen, zoals tandsteen verwijderen, wordt een tarief gehanteerd dat per vijf minuten gedeclareerd mag worden. Ook een instructie voor stokeren, rageren en poetsen wordt per 5 minuten gedeclareerd. Zo kan het dus zijn dat u bijvoorbeeld 2 maal tandsteen verwijderen op de nota terugvindt omdat er langer dan 5 minuten tandsteen is verwijderd.

Voor behandelingen die meer gaan kosten dan 250 euro zal een begroting worden gemaakt zodat u zelf kunt nagaan bij uw verzekering wat er vergoed wordt. Het kan gebeuren dat u zelf nog voor een behandeling moet bijbetalen, ondanks een eventueel afgesloten aanvullende tandartsverzekering. Hoe dat kan? De zorgverzekeraars kunnen in de aanvullende verzekering een maximaal te vergoeden bedrag per kalenderjaar hanteren en er kan daarnaast ook nog sprake zijn van een maximaal percentage wat vergoed wordt voor een behandeling.

Als u precies wilt weten wat u zelf moet betalen voor een bepaalde behandeling, is het verstandig contact op te nemen met uw zorgverzekering en eventueel de begroting in kopie naar de zorgverzekeraar te sturen of de codes voor de behandelingen telefonisch te overleggen.